Ν. Καζαντζάκης

"Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω". Νίκος Καζαντζάκης

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Guardian: Ντροπή στην Ευρώπη να προδίδει την Ελλάδα!

Ανεξήγητη είναι η συμπεριφορά των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της the Guardian, υπό τους όρους υπό τους οποίους η ΕΕ ορίζει τον εαυτό της, καθώς όπως αναφέρει πρόκειται, πρώτα απ 'όλα,  για μια αποτυχία της αλληλεγγύης.


Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το «πακέτο λιτότητας», όπως οι εφημερίδες αρέσει να λένε, επιβάλει στην Ελλάδα όρους που κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να δεχθεί. Ακόμη και σήμερα τα σχολεία λειτουργούν χωρίς βιβλία.
Επιπλέον, τονίζει ότι υπήρχαν 40% περικοπές στον προϋπολογισμό της δημόσιας υγείας το 2010 καθώς και ότι οι Ευρωπαίοι «εταίροι» στην Ελλάδα απαιτούν ένα 32% μείωση του κατώτατου μισθού για άτομα κάτω των 25 ετών, με περικοπή 22% για άνω των 25 ετών.
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι ήδη η ανεργία για 15-24-ετών είναι 48%, ενώ η συνολική ανεργία αυξήθηκε σε ποσοστό πάνω από 20%. Η απόλυση των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα θα αποτελέσει πρόσθετο παράγοντα καθώς και ότι η ύφεση αναμένεται να προκαλέσει αυξητικό παράγοντα ανεργίας σε κάθε επίπεδο.
Επιπλέον, στο «πακέτο λιτότητας» περιλαμβάνονται περικοπές στις συντάξεις και στις αμοιβές των δημόσιες υπαλλήλων, ιδιωτικοποίηση των κρατικών περιουσιακών στοιχείων και περικοπές στις δημόσιες υπηρεσίες όπως η υγεία, η κοινωνική πρόνοια και την εκπαίδευση. Μάλιστα, η εφαρμογή του «πακέτου» θα εποπτεύεται από εξωτερικούς αξιωματούχους και όχι από Έλληνες.
Μάλιστα, ο συντάκτης τονίζει ότι: «Όταν χρησιμοποιούμε (οι Ευρωπαίοι) όρους όπως «διάσωση», είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι πρόκειται για ανθρώπινες ζωές. Το σχέδιο διάσωσης δεν θα σώσει την ελληνική ζωή. Το αντίθετο θα συμβεί.
Αυτό που «εγγυείται» είναι ότι οι Έλληνες, θα αναγκαστούν να πληρώσουν  σε χρήματα, χρόνο, σωματικό πόνο, απελπισία.
Ο σχετικός ουδέτερος, όρος "λιτότητα" είναι μείζων προσβολή για τον ελληνικό λαό. Αυτό δεν είναι λιτότητα, στην καλύτερη περίπτωση είναι αναισθησία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου