Ν. Καζαντζάκης

"Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω". Νίκος Καζαντζάκης

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΧΩΡΙΣ… ΞΥΛΟ

Έχετε αναρωτηθεί σε τι κατάσταση βρίσκεται τούτη την ώρα το πολιτικό σύστημα; Όλοι τους.
Έχετε καταλάβει πως τίποτε, μα τίποτε δεν είναι τυχαίο;
Μπορεί ένας εκ των υπουργών της μνημονιακής κυβέρνησης της χώρας να είναι αδιάβαστος σε αυτά που υπογράφει;
Που χρεώνουν τους πολίτες της χώρας του για γενναιές 14;
Μπορεί ένας έταιρος υπουργός τη ίδιας κυβέρνησης να απειλεί με μακελειό τους συμπατριώτες του;
Μπορεί ο αρχηγός του κόμματος εξουσίας, ο οποίος παρέδωσε το «δαχτυλίδι» για να κυβερνήσει σε αυτόν τον πρωθυπουργό, που έβαλε την κυβέρνηση στο «κόλπο» του μνημονίου, να τον αδειάζει τόσο εύκολα;
Μπορεί η εκ των υποργών των οικονομικών της κυβέρνησης που έβαλε τη χώρα στην πιο βαθιά, ίσως, κρίση της νεώτερης ιστορίας της να διάβασε τη δανειακή σύμβαση μόλις για δύο ώρες;
Μάλλον, δε μπορεί…
Η κατάσταση στη χώρα μας ετούτες τις ώρες μοιάζει μάλλον εκρηκτική για τους περισσότερους από αυτούς. Πολλοί εγκατέλειψαν το καράβι από το κυβερνών κόμμα, κάποιοι άλλοι δείχνουν να χαράζουν άλλες πορείες, ο κόσμος είναι σχεδόν εξαγριωμένος και λιγότερο απελπισμένος απ’ ότι ακόμα και οι ίδιοι νομίζουν.
Γιαούρτια, αβγά, ντομάτες, προπυλακισμοί από τον πρώτο πολίτη της χώρας, που μοιάζει σαν αχυράνθρωπος, αλλά δεν είναι, εώς τον τελευταίο βουλευτή κάθε κόμματος. Θα αντέξουν; Δε νομίζω.
Ας μην ξεχνάμε όλοι μας, πως η «φυσιολογική» αλλαγή του πρωθυπουργικού θόκου έγινε μόνο και μόνο για το νούμερο 151! Προέκυψε η συγκεβέρνηση για να μην υπάρχουν προβλήματα στα… περάσματα.
Τα «λάθη», οι απειλές και οι παρεμβάσεις από τη μεριά των πολιτικών «φωνάζουν» λόγο των επικείμενων εκλογών. Ο σώζων εαυτό… σωθείτω!!
Η στροφή του πολιτικού σκηνικού σε πολιτικούς, τραπεζίτες και ανθρώπους της εποχής που η χώρα έπρεπε να μπει στο ευρώ μοιάζει σαν λάδι επάνω στο νερό προς το παρόν. Μαζί σε αυτό το παιχνίδι και ο τότε πρωθυπουργός να « αδειάζει» τον άνθρωπο που του παρέδωσε το δαχτυλίδι.
Οι δανειστές επιμένουν βάση της σύμβασης που υπέγραψαν όλοι τους έτσι για πλάκα, να στραγγίζουν» την αγορά, να ζητούν εκ νέου περικοπές μισθών και συντάξεων και φυσικά κανείς από τους πολιτικούς να μην  έχει τη δύναμη –μην πω κάποια άλλη λέξη- να το κάνει.
Την έχει όμως, ο νέος πρωθυπουργός. Γι’ αυτό και κυβερνά σήμερα την χώρα ένας «ηγέτης» που δεν ψήφισε ο λαός.
Επειδή, μπορεί να το κάνει δια νόμου.
Μπορούμε να προσθέσουμε πολλά παραδείγματα πραγμάτων που το πολιτικό σύστημα χρησιμοιποιεί για να γλυτώσει το τομάρι του.
Οι λίστες των μεγαλοφειλετών του δημοσίου είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.
Οι δημοσιογράφοι που βρίσκοντια μάχιμοι και κοντά σε αυτά τα σαίνια της πολιτικής κάνοντας τους παπαγάλους του συστήματος είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.
Ο εκφοβισμός, η τρομοκρατία, η άγνοια, η φτώχεια, η τρόικα, η κρίση, το τρεμμάμενο φως στην άκρη του τούνελ το μόνο που μπορεί και κάνει είναι να κρατάει με νύχια και με δόντια το πολιτικό σύστημα στη θέση του.
Από μας μένει να πάρουμε μια γερή αναπνοή. Ξέρετε, ο φτωχός και ο πεινασμένος δεν έχει τίποτε να χάσει. Μα, απολύτως τίποτε.
Κι εδώ, σε αυτό τον ευλογημένο τόπο, δεν έχουν καταλάβει ούτε και οι κυβερνώντες αυτή την αξία του μυαλού του έλληνα πολίτη. Μετά από 50 χρόνια προσπαθούν να στηριχθούν στα απόβλητα ενός εμφυλίου πολέμου, που οι ίδιοι δημιούργησαν, προσπαθούν να μας πείσουν για τα καλά της γεννιάς του πολυτεχνείου (σ.σ. η Ελληνίδα επίτροπος και «φωνή» του πολυτεχνείου είναι η κύρια έκφραση της) και με την σίγουρη γι’α υτούς μέθοδο του οικονομικού πολέμου που σκαρφίζονται καθημερινά πιστεύουν ότι προχωρούν σωστά.
Στην Ελλάδα; Είναι το ερώτημα.
Να το δω και να μην το πιστέψω, είναι η απάντηση.
Αυτή η ας την πούμε ΘΕΣΗ που έχει το πολιτικό σύστημα απέναντι στον λαό που κυβερνά, η άγνοια του μυαλού που έχει, τον πεποιθήσεων που εκφράζει, της εξυπνάδας του, της ανδρείας και του θάρρυς, της μνήμης και εν γέννει του DNA, μάλλον δείχνει πως δεν ξέρουν με ποιους έχουν να κάνουν. Το διαπιστώνουν σιγά-σιγά. Μόνοι τους. Θα αρχίσουν να μαρτυρούν…
… Χωρίς ξύλο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου