Ν. Καζαντζάκης

"Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω". Νίκος Καζαντζάκης

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

"΄Εριξαν την Ελλάδα σε φαύλο κύκλο"!!!


 Δεν άκουσα, πως είπατε; Ορίστε;

"Τον τρόπο με τον οποίο η Ευρώπη εγκλώβισε την Ελλάδα ανέπτυξε χθες με νέα παρέμβασή του ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν. Μιλώντας στο διεθνές οικονομικό φόρουμ «Ρωσία 2012», υποστήριξε ότι η Ελλάδα στερήθηκε τεχνητά της δυνατότητας να εξυγιάνει την οικονομία της".

«Στέρησαν από την Ελλάδα τη δυνατότητα να υποτιμήσει το εθνικό της νόμισμα, γιατί δεν έχει εθνικό νόμισμα, της στέρησαν και τη δυνατότητα αύξησης της ρευστότητας και έτσι απέμεινε μόνο η απευθείας μεί
«Στέρησαν από την Ελλάδα τη δυνατότητα να υποτιμήσει το εθνικό της νόμισμα, γιατί δεν έχει εθνικό νόμισμα, της στέρησαν και τη δυνατότητα αύξησης της ρευστότητας και έτσι απέμεινε μόνο η απευθείας μείωση των κοινωνικών δαπανών» τόνισε ο Βλ. Πούτιν
«Στην εποχή του για να λύσει αυτά τα οικονομικά προβλήματα ο Μέγας Αλέξανδρος πήγε και κατέκτησε την Περσία. Τώρα η Ελλάδα δεν μπορεί κανέναν να κατακτήσει, όμως πέραν αυτού της στέρησαν και τη δυνατότητα να υποτιμήσει το εθνικό της νόμισμα, γιατί δεν έχει εθνικό νόμισμα, της στέρησαν τη δυνατότητα αύξησης της ρευστότητας, εφόσον δεν διαθέτει δικό της κέντρο έκδοσης χρήματος» τόνισε ο κ. Πούτιν, επισημαίνοντας ότι έτσι απέμεινε μόνο ένας διαθέσιμος τρόπος «η απευθείας μείωση των κοινωνικών δαπανών».
Πρόσθεσε δε στη συνέχεια ότι για να επανεξοπλίσεις όλη την οικονομία, τη βιομηχανία, τον πραγματικό τομέα της οικονομίας, ουσιαστικά χωρίς επενδύσεις είναι αδύνατο, αλλά και να προσελκύσεις επενδύσεις σε αυτή την κατάσταση είναι επίσης αδύνατο. «Σε αυτό τον δύσκολο φαύλο κύκλο βρέθηκε η Ελλάδα».
«Βίαιη απόφαση»
Ο Ρώσος πρωθυπουργός προχώρησε και σε πολιτικά σχόλια για την οδό που επελέγη: «Η ευθεία μείωση των κοινωνικών δαπανών είναι μια βίαιη, άμεση απόφαση από πλευράς του κοινοβουλίου και της κυβέρνησης. Οταν γίνεται υποτίμηση, τότε είναι σχεδόν αντικειμενικό ότι υποφέρουν επίσης οι άνθρωποι, οι πολίτες φυσικά, αλλά δεν πρόκειται για απευθείας μείωση των κοινωνικών δαπανών».
Συνέχισε λέγοντας ότι στην ελληνική περίπτωση έχουμε απευθείας και απότομη μείωση, για το οποίο ευθύνεται η κυβέρνηση, το κόμμα που κέρδισε στις εκλογές. Επεσήμανε ότι το θέμα δεν είναι ότι οι Ελληνες δεν θέλουν ή δεν ξέρουν να δουλεύουν, αλλά το γεγονός ότι στην Ελλάδα δεν έχουν δημιουργηθεί δυνατότητες υψηλής τεχνολογίας για αποτελεσματική αξιοποίηση της εργατικής δύναμης με υψηλή ειδίκευση, ή τουλάχιστον σε επαρκή αριθμό, όπως για παράδειγμα συμβαίνει στη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου